En poc temps, Facebook ha tancat els perfils públics de la Plataforma per la Llengua, de Xarxa Independentista, de l’Aplec Independentista d’Arenys de Munt i de Solidaritat Catalana per la Independència. Per justificar-ho recorren a la normativa de la xarxa social on, prou clarament, s’especifica que els perfils han de ser de persones individuals. Tanmateix també s’han carregat els perfils de persones vinculades a moviments independentistes que en cap cas representaven cap grup. Per altra banda, crida molt l’atenció que aquest zel en aplicar les normes de Facebook és selectiu. Mentre s’ha tirat pel dret en els casos dels grups citats més amunt, no s’ha fet res amb els perfils de partits com CiU i PSC, que incompleixen de la mateixa manera les esmentades normes d’ús. Les plataformes expulsades de la xarxa social han denunciat les pressions que s’exerceixen per minimitzar tant com es pugui l’increment del sentiment sobiranista, sobretot ara que s’atansa una contesa electoral que pot introduir canvis importants en la distribució de forces al parlament, no en el sentit clàssic esquerres-dretes, on cada vegada costa més trobar les diferències, sinó en l’eix independentistes-unionistes, que és el que centra l’atenció de l’arena política actual.
De moment PP i PSC han calcat el missatge en assenyalar que la independència de Catalunya portaria a la decadència. Som molts però, els que firmaríem ara mateix per aconseguir aquesta Catalunya “decadent” amb 22.000 milions d’euros més a l’any, que són els que ens costa continuar a Espanya, que permetrien augmentar un 55% el pressupost de la Generalitat (xifrat en 39.700 milions aquest 2010).
L’exministre Corbacho (número 3 per Barcelona), ha anat més enllà i ha fet mostra de la seua tolerància i sentit demòcrata en avisar-nos que la independència no seria pacífica. Que no ens havien dit que des de la democràcia i el respecte mutu es podia parlar de tot?
Txema Costa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada