dissabte, 6 de novembre del 2010

SOLIDARITAT CATALANA ES PRESENTA A GUISSONA

Solidaritat Catalana va presentar el dijous 4 de novembre el nou moviment polític sorgit aquest mateix estiu impulsat per Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran. Després dels actes de Cervera i Torà fou Guissona qui va acollir Isabel-Clara Simó, Emili Valdero i Xavier Segura. L’acte, organitzat per l’assemblea comarcal de Solidaritat Catalana, va comptar amb l’assistència d’una trentena de persones.

Després d’una breu presentació dels ponents, fou el cap de llista per Lleida, Xavier Segura, el que encetà els parlaments. L’enginyer tècnic industrial, fill d’Ivars d’Urgell, va destacar la il·lusió que li feia el projecte renovador de Solidaritat amb un full de ruta clar i un missatge directe que, si els catalans volen, “ha de portar Catalunya a la independència”, va dir. No es va estar de denunciar l’extravagància que suposa continuar permetent una espoliació anual de 22.000 milions d’euros, que ens impedeixen de ser el quart estat més ric d’Europa.

 Seguidament fou Isabel-Clara Simó la que prengué la paraula. L’escriptora i periodista d’Alcoi, candidata número quatre per Barcelona, va fer un repàs exhaustiu als repetits intents de liquidar la personalitat de Catalunya com a nació del segle XVII fins a l’actualitat per part d’Espanya i va assenyalar que l’actual és un moment crucial per canviar la història. Simó, conscient que era en una població amb més de la meitat de població immigrada, es va referir també al caràcter acollidor i integrador que sempre han mostrat els catalans i va afegir que “en una Catalunya independent no hi sobraria ningú”. També va destacar que de suports internacionals no en faltarien perquè “a tothom li aniria bé tenir un estat seriós al sud d’Europa”.

Va tancar l’acte el professor d’economia de la Universitat de Barcelona, i número sis a la llista de Barcelona, Emili Valdero. En el seu llarg parlament va detallar la intenció de Solidaritat d’entrar amb força al parlament per declarar unilateralment  la independència i buscar suports internacionals que, havent estat el procés perfectament democràtic, no serien difícils d’aconseguir, sobretot des dels EUA, on, segons Valdero, “tot el que sigui dividir Europa els hi està bé ja que reforça el seu paper de lideratge en la política mundial”. Va subratllar també el paper cabdal de la figura de Joan Laporta com a cap visible de Solidaritat ja que la seva rellevància pública el fa un personatge mundialment conegut i el fet de poder dir la nit del 28-N que “l’expresident del Barça ha estat elegit diputat del parlament de Catalunya i pretén crear un nou estat a Europa” col·locaria Catalunya a primera pàgina mundial. Valdero també va recalcar que en aquestes eleccions només hi ha dues forces independentistes, Solidaritat i Reagrupament i va destacar que les propostes d’Esquerra de convocar un referèndum i de CiU de demanar el concert econòmic (“ara ja ho han rebaixat a pacte fiscal”, va dir) són del tot inviables, tal i com ha deixat ben clara la sentència del tribunal constitucional sobre l’estatut.

Txema Costa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada