dimarts, 13 de setembre del 2011

L’independentisme cerverí s’uneix per la marxa de torxes


Cervera (Segarra), 12 de setembre de 2011


Els carrers més cèntrics de Cervera van ser testimonis la nit prèvia a la Diada de la marxa de torxes per la independència organitzada pel Centre Obrer. Al voltant de 150 persones de Cervera i de la comarca van protagonitzar la Diada més reivindicativa dels últims anys. La recent interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el sistema d’immersió lingüística a les escoles que ha fet del català un factor de cohesió social en unes aules diverses, va ser entomada com una atac a la llengua i al país i va endurir la resposta de la societat civil cerverina.

Mireia Brandon, en representació del Centre Obrer, va ser l’encarregada de llegir el manifest unitari que havien consensuat Solidaritat Catalana per la Independència, Reagrupament, Esquerra, Convergència Democràtica, Centre Obrer i Assemblea de Joves de Cervera. El manifest destacava la falta de sobirania política com un fre, no ja al desenvolupament del país, sinó a una més ràpida sortida de la crisi degut a l’espoli que pateix Catalunya cada any; subratllava els dèficits democràtics de l’estat i el menyspreu a les decisions expressades per la ciutadania en referència a l’estatut. Els firmants coincidien, per tot plegat, en la necessitat d’aconseguir l’estat propi.

En acabat va començar la marxa que va portar els manifestants amb torxes i estelades fins al monument a la Generalitat. Un cop allà es va tornar a llegir el manifest i es va cloure l’acte amb el cant d’Els Segadors. Un sopar popular va posar punt i final a la jornada.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada