dissabte, 3 de setembre de 2011

Manifest 11 de setembre de 2011


Un any més els catalans ens disposem a recordar una dolorosa derrota que el 1714 va suposar la pèrdua de les nostres llibertats com a nació independent que érem. Felip V va sotmetre Catalunya amb mà de ferro i la va intentar fer desaparèixer com a poble. Després d’ell en seguiren d’altres, però quasi 300 anys més tard continuem drets i més vius que mai per recuperar el que és nostre.
I diem més vius que mai perquè en els últims temps les escomeses espanyolistes contra Catalunya han fet obrir els ulls a molts catalans i catalanes que es pensaven que encara era possible entendre’s amb Espanya. Però l’espoli econòmic i la falta d’inversions frenen el nostre desenvolupament. Només evitant aquest injust robatori, Catalunya seria el quart país més ric de la UE, ens estalviaríem retallades i tindríem molt més recursos per sortir de la crisi global molt més ràpidament. Amb l’estat propi, Catalunya tindria més llibertat per orientar la seva economia cap als sectors més productius.
Per altra banda l’ofensiva espanyolista es posa de manifest també atacant les bases de la nostra llengua i cultura. Espanya continua vetant el català al parlament espanyol i europeu, imposa l’etiquetatge en castellà dels nostres productes, esquartera l’espai audiovisual en tallar el senyal de televisió de Catalunya al País Valencià, ataca els fonaments del nostre sistema educatiu d’immersió lingüística i imposa el castellà a l’escola a cop de sentència. Amb l’estat propi, només nosaltres decidiríem sobre la nostra llengua i la nostra cultura.
Finalment no podem continuar pertanyent a un estat amb dèficits democràtics tan greus com els que es posen de manifest quan un tribunal constitucional format per dotze magistrats pot tombar un estatut de Catalunya validat a les urnes per un 74% de vots favorables, amb repetides manipulacions informatives dels seus mitjans i negant al cap i a la fi allò que està reconegut internacionalment: el dret dels pobles a decidir el seu futur pacíficament, lliurement i democràticament. Amb l’estat propi recuperat d’aquesta manera construiríem una democràcia de qualitat i tindríem les portes obertes de la UE, que encara s’ha d’ampliar més amb el País Basc, Escòcia i Flandes.
Ara més que mai necessitem la independència, perquè continuar a Espanya ens condemna a ser ciutadans de segona. Des de Cervera ens unim a tots els que, des de tots els punts dels Països Catalans, reclamen la independència i fem una crida a tots els cerverins i cerverines a participar en els actes locals del vespre del dia 10 i a penjar estelades a finestres i balcons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada