dijous, 24 de març del 2011

Primer acte del cicle Xerrades cap a la independència

Cervera (Segarra), 18 de març de 2011

López Tena explica a Cervera la proposició de Llei de Declaració d’Independència




Amb la intenció de difondre el missatge independentista a la Segarra, l’executiva comarcal de Solidaritat Catalana va oferir divendres passat a la sala la Pèrgola davant una seixantena de persones una xerrada que va comptar amb la presència del diputat Alfons López Tena que va explicar la presentació per part de la coalició independentista de la proposició de Llei de Declaració d’Independència de Catalunya.
Va fer la introducció el coordinador comarcal Cesc Lacueva que va posar en context l’acte en el marc dels compromisos adquirits per l’executiva comarcal després del congrés del febrer. Va explicar també que Solidaritat no presentaria candidatura a les municipals de Cervera malgrat haver intentat arribar a acords amb altres forces independentistes.
A continuació el diputat López Tena, va explicar que en els pocs mesos que la coalició porta al parlament és qui ha presentat més proposicions de llei de totes les legislatures des de la restauració de la democràcia. La de Declaració d’Independència de Catalunya però, és especial perquè era el compromís electoral número 1. Segons aquesta proposició, que serà debatuda en les properes setmanes, el parlament de Catalunya, que no ha renunciat mai a exercir el dret a l’autodeterminació, com a representant legítim del poble català, facultaria el govern de la Generalitat a negociar el reconeixement internacional de la declaració d’independència i es faria efectiva després d’haver-se aprovat per majoria absoluta del ple del parlament. El notari, fill de Sagunt, va explicar que el debat sobiranista actual és la conseqüència lògica de l’ofec què Catalunya pateix per continuar pertanyent a l’estat espanyol i que ha desembocat en una profunda crisi econòmica, cultural i d’identitat fruit d’una relació de dominació i no d’un pacte entre iguals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada